Îngerul păzitor

   Da, presupun că fiecare dintre noi are un înger păzitor, nu vi se întâmplă de multe ori să fiți în pericol să vă accidentați cumva, dar fără să pățiți numic? Mie mi s-a întâmplat, dar cel mai mult îmi amintesc de un eveniment petrecut în școala generală.
  Eram în bancă în pauză și stăteam cu carnetul de elev în față,îl ţineam în mâna stângă ridicat la nivelul ochiului. O colegă care stătea cu o bancă mai în față se juca cu un pix pe la un moment dat  l-a aruncat în spre mine,  mi-ar fi ajuns în ochiul stâng dacă nu s-ar fi lovit de coperta carnetului pe care îl țineam în față. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu țineam carnetul în mână, ce durere... Și vreau să cred că nu a fost o pură întâmplare faptul că îl țineam  așa.De citit, nu aveam nimic nou în el, iar coperta o văzusem de multe ori.
  Asta e istorisirea pe care mi-o amintesc, care să aibă legătură cu titlul. Voi nu treceți prin momente de genul?
  Am mai văzut și filme care au la bază relatări despre îngeri.Vă las unul aici.
angel200.jpg
 Am găsit pe google.ro o povestioară asemănătoare cu a mea, o pun mai jos:
 La cutremurul din 1977
Intervenţiile îngerilor se pot realiza chiar şi asupra altor fiinţe care se află în imediata apropiere, tocmai pentru ca să fie altfel decât un sfârşit tragic. Iată cazul unui bărbat, care se afla în stradă în momentul când a fost cutremurul din 1977.



La un moment dat, fără să ştie de ce, a întins mâinile şi în mâinile lui a aterizat un copil. Un aspect care pentru el a fost desigur uluitor; n-a putut să înţeleagă de ce a făcut acel gest şi l-a făcut pur şi simplu fulgerător. El zicea că nu l-a făcut el, dar după aceea integrând situaţia a rămas cutremurat pentru că nu putea să şi-l explice.  


sursa: angelinspir.ro  
  Site-ul acela e plin de povestioare de acest gen, reale,foarte frumoase şi motivaţionale.

***
Acum dacă îmi permiteți voi scrie și recenzia cărții cu același titlu.

  Îngerul păzitor-Danielle Steel

Ingerul pazitor - Danielle Steel Titlu original -Johnny angel
 E povestea lui Johnny Peterson, un băiat de șaptesprezece ani foarte talentat,sârguincios și iubit de toată lumea. Întâmplarea face ca viața să-i fie curmată într-un accident de mașină, în timp ce se întorcea de la balul de absolvire al liceului împreună cu prietena lui și cu alți amici.
 Toți ai lui vor fi cutremurați de veste, iar familia pe care o lasă el în urmă: cei doi părinţi, fratele şi sora riscă să se destrame. Tată lui, Jim, este beţiv, fratele mai mic Bobby este incapabil să vorbească din cauza unui accident suferit în urmă cu câțiva ani de care tatăl se face vinovat, sora lor Charoltte este tristă din cauza lipsei de atenție pe care i-o acordă tatăl lor, iar mama, Alice, se îmbolnăvește de ulcer la stomac și riscă să moară.
  Într-o seară, însă, în spital, mama îl vede pe fiul ei cel mare, mort cu câteva luni în urmă, lângă patul ei.Acesta s-a întors pentru un timp cu scopul de a rezolva problemele familiei și ale celor dragi rămași în urmă.
 Singurii care sunt capabili să îl vadă sunt mama și fratele lui, restul îi vor putea simți doar prezența fără să-și dea seama că e el.
 Johnny își va sfătui mama timp de câteva luni, în care familia reușește să se repună pe picioare din punct de vedere fizic și moral.
  A fost o carte ușurică, se citește repede,  tonul mi se pare puțin forțat, traducerea o fi de vină? Deznodământul este unul frumos, nimic spectaculos.Nu știu dacă există, dar un film pe baza acestei cărți ar fi drăguț.


Eu încehi aici,dacă și voi cunoașteți povești și relatări despre îngeri, nu vă sfiiți să spuneți! ;)


Comentarii

  1. Se intampla uneori lucruri care nu au explicatie si ne ridica unele semne de intrebare.
    Am avut si eu o experienta asemanatoare acum vreo cativa ani cand o teava groasa de beton mi-a cazut in moalele capului si apoi peste mine. Curios e ca m-am ridicat singura, desi simteam vibratii in tot corpul si ma leganam pe picioare si m-am dus in casa. A doua zi m-am dus la sital, nu patisem nimic, in afara de un cucui zdravan:))
    Au mai fost si alte accidente mai mici din care am scapat (aproape) cu bine, de aceea ma consider o persoana norocoasa, sau cu un inger pazitor iubitor.

    P.S: Cartea aceasta pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, ma bucur ca ai scapat cu bine in cele din urma!Am auzit si eu despre un baiat care a cazut de la balcon(etajul 1 sau 2), a aterizat pe o masina dar n-a patit nimic.Masina i-a atenuat caderea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Adaugă un comentariu. Nu uita de bunul simț ;)